Svet

Svet je ravna ploca, stravicno velikih dimenzija. Kopno pokriva samo mali, centralni deo ploce, sve ostalo je pokriveno velikim Okruzujucim morem. Niko nikada nije uspeo da stigne do ivice sveta, zapravo, vekovi bezuspesnih pokusaja da se pronadje novo kopno u dzinovskom moru doneli su samo frustraciju i smrt istrazivacima. Stanovnici nekoliko kontinenata koji postoje na svetu vekovima su bili potpuno nesvesni postojanja drugih civilizacija van njihovog kontinenta. To se promenilo kad je, sasvim slucajno, jedan brod sa severnog kontinenta(kasnije poznatog kao Nortgale uhvacen u buru i potpuno van kontrole donesen do obale južnog kontinenta Gortobrath.

Svetom upravljaju Bogovi. Jako retki su oni koji znaju o ustrojstvu sveta, onome sto lezi izvan njega, nacinu na koji je stvoren(i da li je uopste, ili je vecan)… Cak ni svi bogovi ne znaju neke od tih stvari, jer svet je jos mlad, istorija je tek pregrmela svoj treći milenijum.

Mnoge su nepoznanice o poreklu sveta, mnogi veruju da je večan, a nedostatak bilo kakvih informacija ili dokaza o starosti većoj od otprilike 3 milenijuma objašnjavaju voljom Bogova. Sa druge strane, mnogi veruju da je svet stvoren pre oko 3000 godina. Nova su trvljenja oko toga kako iili od strane koga je stvoren. Neki bogovi su smrtnicima otkrili da su oni to učinili, neki im ne veruju i misle da je to učinio misteriozniTvorac, no niko ne zna ni ko je taj Tvorac, pa tu opet nastaju različite grupe ljudi koji tvrde različite stvari. Sve u svemu, učenjaci imaju pune ruke posla oko ovoga.
Prazna mapa:

Drzave:

Gradovi (nedovrsena verzija):

Svet

The Fall Of Mercektor SerbianPaladin