Stinras

Stinras je najseverniji grad u Amadiji. Ima oko 3500 stanovnika, vrlo je nerazvijen i ružan. Zidovi koji ga celog okružuju su od drveta i gline, sa spoljnje strane ojačani slojem stene. Kule su mnogobrojne ali drvene, dok su ulice većim delom zemljane, popločano je tek nekoliko glavnih ulica, kao i centralni gradski trg. Grad je centar Amadijanskih esnafa, tu su sve najbolje zanatlije, vojnici i plaćenici.

Čarobnjake u gradu ne vole, kako zbog tradicionalnog Amadijanskog straha od magije, tako zbog činjenice da ih veoma malo i ima, osim stare alhemičarke Vidril (koju vole zbog napitaka koje pravi i činjenice da je niko nikad nije video da baca magiju) i čarobnjaka u kovačkom esnafu (koji uglavnom enchantuju opremu).

Grad je centar plaćenika Amadije, pa i celog Mercektora, najbolji su uglavnom u službi trgovaca iz Balcosta. Sa plaćenicima stalno nastaju problemi, te je Stinras grad sa najmnogobrojnijom, najopremljenijom i verovatno najkorumpiranijom gradskom stražom u Amadiji.

Veliki broj plaćenika zahteva i veliki broj krčmi i jako puno alkohola, te grad poseduje čak 8 krčmi, uglavnom prilično velikih:

1) Žuti štit
2) Vosrikova pivara
3) Gradska krčma
4) Kovačev odmor
5) Lovački dom
6) Sigurna zemlja
7) Najjeftinija krčma
8) Najbolja krčma

Stinras

The Fall Of Mercektor SerbianPaladin