Kamator

Najzapadnije drzava u Gortobrathu.

Reljef: Planine,Šume,Brda sa šumarcima i livadama

Klima: Umerena sa puno kiše,planinska u masivima Glin Girita i Tintura

Uprava: Savet mudraca na čijem čelu se nalaza izabrani mudrac koji ima glavnu vlast i uživa ogromno poštovanje

Stanovništvo: 200000(od toga 30000 monaha, 150000seljaka,20000 ostalih);rasno srednje izmešani,pretežno humani

Gradovi: Akolah(40000) i više malih(do 5000)

Ekonomija: poljoprivreda(voće,planinske kulture),ribarstvo,rudnici gvožđa

Vojska: Mala,monaške grupe i seljačka milicija

Kamator je jako stara drzava, najstarija na Gortobrathu, koja skoro nepromenjena postoji vec najmanje dve hiljade godina. Kamator se sastoji od mnostva manastira u kojima se uce najrazlicitije vrste ucenja, od vestine nenaoruzane borbe, preko borbe sa oruzjem do magije, pa cak i psionickih moci. Kamatorom vlada savet mudraca koji uzivaju ogromno postovanje u narodu. Oni se na svoje funkcije biraju dozivotno, na posebnim svetkovinama poznatim kao Umodan. U proteklih 5 vekova se nije desilo da je neko od mudraca smenjen sa svoje pozicije.

Narod zivi od stocarstva, poljoprivrede i sece i prodaje drveta(iz mracnih suma Spiritforest i Steelwood]), velika vecina ljudi zeli da im deca budu primljena u neki od manastira, jer to predstavlja veliku cast, medjutim samo najboljima to polazi za rukom. Zbog toga od malih nogu decu uce borilackim vestinama i/ili magiji i zato je skoro svaki stanovnik Kamatora sposoban da se odbrani u divljim sumama i planinama koje pokrivaju najveci deo zemlje.

Vojska Kamatora ne postoji, Kamator nije ratovao jos od Demonske Invazije. Ipak, u slucaju potrebe postoji dogovor da svaki manastir posalje borbenu jedinicu, dok se narod mobilizuje u Narodnu Armiju. I manastirske trupe i Narodna Armija su pod vrhovnom kontrolom Saveta, dok svakom jedinicom iz manastira komanduju njihovi ucitelji, a narodnim grupama se dodeljuju komandiri iz manastira u njihovom kraju.

Kamator

The Fall Of Mercektor SerbianPaladin