The Fall Of Mercektor

Session 5

Ukratki pregled dogadjaja:

Dan 1: Nakon sto su zavrsili sa prvim danom renoviranja kupatila, Aurora, Ahiga i Canarion su otisli u krcmu “Lovacki dom” i nazdrali se. Aurora je odigrala par partija “kockica” sa grupicom halflinga, te nakon sto je izgubila 10gp (uprkos varanju koje niko nije primetio) odlucila da pickpocket-uje hobita protiv kog je igrala. To je uradila uspesno, ali dok se time zabavljala, primetila je i kako drugi hobit pokusava da opljacka nju. Nakon nesto prepiranja i pretnji oruzjem sve se zavrsilo tako sto je preplasenog hobita opeljesila ispred krcme (krcmar ranger Kasidis ih je izbacio, uz mrk pogled ka druidu Canarionu sto mu dodovi ovakav shljam) i oterala u beg, sa sve ostatkom njegove druzinice.

Dan 2: Aurora je uz invisibility uspela da se prosunja na treci sprat, otkrije zamku na hodniku i otkrije postojanje jake magijske zamke na vratima (debela drvena, od ironwooda, kao i ostatak sprata) koja vode dalje, kao i cinjenicu da je na vratima jako dobra brava. U hodniku je videla i 8 bisti, od kojih je prepoznala dve, od bivseg i sadasnjeg, trgovca-vladara juzne drzave Balcost). Nakon sto se vratila, ubedili su Dzonatana Klejna da u kupatilo ugrade prozor (zahteao je resetke), te je Ahiga probio zid. Usput je do njih, uz pomog alhemicara Gringe-a, dosao i wizard Seronji, sa zeljom da im pomogne.

Dan 3: Zavrsili su sredjivanje kupatila i montirali resetke na prozor, ali uz skriveni (disguise DC 25) mehanizam koji im omogucava da sa spoljnje strane skinu resetke. Nakon sto su zavrsili posao, pripremili su se da te veceri upadnu na treci sprat. Kroz susednu krcmu “Najjeftinija krcma”, neprimeceni (osim od prijateljski nastrojenog krcmara Tarola, prijatelja clerica Ilariona) usli su u slepu ulicicu kraj zida na kome se nalazi pomenuti prozor. Uspesno is kriveno su se popeli i usli, stigli na treci sprat. Carobnjak Seronji je otkio prirodu magijske zamke, kao dvojaku, prvi efekat je snazna evokacija (vatra, munja ili tako nesto), dok je druga neki “conjuration” efekat (dakle summonovanje, teleportovanje ili slicno). Nakon sto carobnjak nije uspeo da dispelluje magiju Aurora je ipak, protivno volji druzine i zdravom razumu, pokusala da obije bravu, no odmah nakon toga je nestala u blesku svetlosti i grmljavini, usput uspesno izbegavsi udar groma.

Aurora se pojavila u najcuvanijoj tamnici gradskog zatvora, gde su joj oduzeli opremu i dodelili 4 strazara da je cuvaju. Nakon posete komandira straze, a zatim i Dnonatana Klejna koji je, uprkos njenom svaljivanju krivice na Validora (kanubijanski justiciar koji im je pomogao da udju u zgradu) odluceno je da ce biti vesana za 2 dana. Ostatak druzine je neprimeceno pobegao, pritov zatvorivsi i sakrivsi resetke ponovo, jedino sto je primeceno je darkness koji su bacili na ulicicu kada su u nju poceli da gledaju strazari.

Sutradan, druzine je pokusavala da sazna gde je Aurora, no pazljivo, da ne bi bacili sumnju na sebe. Na ispitivanju u vezi sinocnje provale su uspesno slagali, te izbegli sumnju. Nakon sto je carobnjak iskoristio sending saznali su gde je i spremili plan da je oslobode. Pokusaj oslobadjanja je protekao uspesno (JEDVA), zahvaljujuci pometnji koju su na ulici napravili tako sto su lokalne pijance i siledzije potplatili da prave haos na trgu ispred gradske vecnice i zatvora. Cleric Ilarion je uspesno slagao strazu o njihovim namerama, te ih izvukao kao da su samo dosli u zatvor u posetu carobnjaku Mikaelu, kojeg su zarobili nekoliko dana ranije. Nadalje, ipak mogu ocekivati sumnju od straze i uzdrzano neprijateljstvo od trgovaca, dok je sada Aurora, pored vlasti i trgovaca, i meta placenika i lovaca na ucenjene glave.

Comments

SerbianPaladin

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.